Kjærgaards symaskiner

 Huset er en kraftig formindskelse af et hus fundet på nettet. Det har målene 39 mm x 50 mm fordi det skal passe ind på en tom plads, og er forholdsvis let at lave.
Start med at hente arket med byhus

 

Start med at skære facaden ud og lime den på karton. Skær så vinduer og døre ud som på billedet. Brug en god hobbykniv.
Nu er vinduer og døre ude og hele facaden er skåret fri.
Pynten, listen under de store vinduer og spidserne ved taget skæres ud og limes på.

 
Lim det hele på vinduerne, der passer dertil.
Gentag processen med baghuset.
Så er grundplanen, husets sider og  sidestykkerne til kvisten skåret ud
Når de enkelte sider limes sammen, så husk at huset er tegnet til, at siderne på gavlene limes på fladerne af huset. Det er nemmest at lime siderne på kvisten på før gavlene. Jeg bruger en 10 sek lim til formålet. Der kan også laves limflapper af et lille stykke papir f. eks. 1 cm x 3 cm.
 
   
Huset er samlet og taget er på.
Kvistens tag
Skorstenen skæres ud i karton.
Texturen til skorstenen klippes ud. Skorstensstykkerne limes på. Ideen er, at der ikke bliver for mange samlinger at se på det lille område skorstenen er.
   
Skorstenen er samlet og limet på huset
Skiltet med symaskinen. først klippes ud, og den ene side af skiltet limes på karton. Jeg skærer op til underste kant, så den anden side har noget at flugte med.
Skiltet er færdigt og her er huset så. Tag kan laves ud fra ark hentet hos Steens Byggesider eller Den lille Husbygger. Billedet er taget MEGET tæt på, så alle småfejl bliver ubehageligt synlige. Derfor har jeg lavet lidt billedbehandling på huset. I det virkelige liv er farveblyanter og forskellige hårdheder af blyanter et gode til en gennemgang af huset.

Nu står der tilbage at sikre farverne. Først sprayes huset hurtigt med et tyndt lag fixativ. Når det er tørret følger en lidt mere grundig sprayning. Jeg afslutter behandlingen med en halvblank gang lak købt i Panduro.